Bonnie, a „Hónap kisállata” márciusban

Tiszafüredi Állatorvosi Rendelő

Bonnie, a „Hónap kisállata” márciusban

2019-05-14 Hírek 0

2019. februárjában hirdettük ki, hogy ebben az évben márciustól minden hónapban kiválasztjuk az adott hónap kisállatát. Márciusban Bonnie-ra esett a választás, aki már megkapta oklevelét.

Bonnie örökbefogadáskor.

Gazdája, Erzsébet nagyon régóta vágyott egy kisállatra, de körülményei még nem voltak alkalmasak arra, hogy felelős gazdija lehessen egynek. Tavaly tavasszal viszont változott a helyzet, az udvar is biztonságossá vált.

Erzsébet ragaszkodott a puli keverék kiskutyához, mert korábban már volt egy hasonló kutyája és intelligens, okos, hű társként gondol rá a mai napig. Mivel tisztában volt azzal, hogy bent nem tud megfelelő helyet kialakítani neki, a kinti tartáshoz alkalmas szőrzet is szempont volt.

Meglátogatták az egyeki Gyepmesteri Telepet, ahol éppen az azt megelőző napokban került be egy puli 3 kölykével. Erzsébet azonnal beleszeretett az egyetlen szuka kiskutyába, alig várta, hogy leteljen a karantén ideje és hazavihesse a már mikrochippel és oltásokkal rendelkező kutyusát. A kutya már a telepen megkapta a Bonnie nevet, ami mindenkinek tetszett.

A macskával is barátságot kötött.

Eljött a nagy nap, Bonnie 8 hetesen, 2018. augusztus 2-án gazdihoz került. Otthon az első dolguk a fürdetés volt és ahogy Erzsébet fogalmazott: „ez az első közös élményünk össze is kovácsolt minket, feltétel nélküli bizalommal és szeretettel van azóta is irántunk”.

Az első játékait a mai napig használja, megbecsüli őket. A szomszéd kutyákkal is barátságot kötött, közösen ugatják a postást. Bonnie mindenben segít Erzsébetnek, szívesen gyomlál, természetesen ott is, ahol a gazdi nem kért segítséget, és szakszerű gödröket készít még zuhogó esőben is. A munka mindenek előtt. A baromfikra szakértő figyelemmel vigyáz a szabadon kapirgálások alkalmával.

Bonnie a rendelőben.

Bonnie-nak jó dolga van, télen külön neki főzött ételeket kap, egyébként száraz tápot eszik. Imád sétálni, azonnal izgatott lesz, ha meglátja a pórázt. Induláskor tele van lendülettel, utána pedig fáradtan tér haza. A szőrápolást is nagyon szereti, viszonzásként a gazdi kezét simogatja. „Reggelente, ha meglát, farokcsóválás és a legfinomabb kutyapuszi a köszöntés.” – mondta Erzsébet. Bonnie minden bizonnyal családtag.

Gratulálunk Bonnie-nak és gazdájának! Minden menhelyen élő kutyusnak ilyen családot kívánunk.